Op zoek naar bedrijven die aan mvo doen?


    
bedrijven die aan mvo doen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Parels van bedrijven doen het meer dan goed in Wallonië VMx.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Parels van bedrijven doen het meer dan goed in Wallonië. VMx is lid geworden van het duurzaamheidsnetwerk The Shift 03 augustus 2017. Shanks Group PLC en Van Gansewinkel ronden fusie af en gaan samen door als Renewi PLC 28 februari 2017. FROGBOX THE NEWEST TOOL IN WATER DIAGNOSIS 30 januari 2017. En zo zijn er tientallen. Kleine en grote ondernemingen. Altech, Ampacet Belgium, Azimut, Biomimicry, Carmeuse, Coris Bioconcept, Damnet, Derbigum, Distrinox, FIB Belgium, Genetec, Impribeau, Le Saupont, Lhoist, Pépinières de la Gaume, Modulart, Sabert, Spadel, Tecnolub, Tilman, Végépack, Voyages Copine, Xylowatt, om maar die te noemen. Wat hebben al die bedrijven dan wel gemeen? Gewoon dat ze zijn afgestapt van de platgetreden paden en in hun bedrijfsvoering duurzame methodes hebben geïntegreerd die algemeen gekend zijn onder de noemer Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO. Of, eenvoudiger gesteld, ze hanteren duurzame beheerpraktijken: dat betekent opteren voor een milieubewuste mobiliteit, doordacht energiebeheer, permanente dialoog met de verschillende stakeholders, een kleinere ecologische voetafdruk, het voeren van een duurzaam aankoopbeleid, deugdelijk bestuur, respect voor biodiversiteit, neen aan discriminatie, ja aan afvalbeheer, en dan vergeet ik er wellicht nog een hele rist.
AdWords
50 bedrijven ontvangen jaarcertificaat Duurzaam Ondernemen MVO Vlaanderen.
65 deelnemers, gezien het groot aantal nieuwe deelnemers die eerder dit jaar hun engagement ondertekenden. Ook in het najaar sluiten nog een 3-tal bedrijven aan bij de groep. Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, VOKA West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification. Het Charter Duurzaam Ondernemen werd ontwikkeld in samenspraak met de bedrijven en wordt ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen. Labels en certificering MVO integreren in de strategie MVO-communicatie Organisatieontwikkeling Stakeholders.
hergroepering kredieten
Aan de slag MVO Vlaanderen.
U wilt ook met MVO beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar? Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan. Starten met MVO. Of wie kan me helpen? Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken.: Vind adviseurs en netwerken. Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan. Ontdek met de MVO-scan waar uw bedrijf staat met duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO en wat eventueel nog beter kan. Gedreven door waarden. Goede arbeidsrelaties en sociale bescherming. Investeren en beleggen. Labels en certificering. Mensen en kinderrechten. Meten en weten. Ontwikkeling van werknemers. Sponsoring en liefdadigheid. Veilige en gezonde werkplek. Op dit moment bestaan er vele standaarden voor aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen mvo. Voor bedrijven en organisaties is het niet altijd eenvoudig om de bomen door het bos te zien en een goed geïnformeerde keuze te maken voor de standaard die bij hun doelstellingen past.
Autolening
4 bedrijven die het duurzaam doen op de werkvloer Vacature.com.
Dan is het iets minder evident om het overzicht te bewaren. Maar MVO is vooral een kwestie van waarden en van wat je verwacht van je business. Het is gewoon een andere manier van zakendoen. We maken winst, maar we kijken ook verder dan dat. We willen dat ons bedrijf er nog is binnen honderd jaar. En het is perfect haalbaar om die twee doelstellingen te combineren. We doen er alles aan om andere bedrijven daarvan te overtuigen.
charleroi hotel airport
Instrumenten MVO Vlaanderen.
Vastgoed en facility diensten. Aan de slag. Wat is MVO. Starten met MVO. Netwerken en adviseurs. Over MVO Vlaanderen. Over onze organisatie. Deel een duurzaamheidsverslag. Deel uw verhaal. Registeren als adviseur of netwerk. Registreren als nieuwe organisatie. Uw bundel bevat 0 items. Onderstaande links verwijzen naar tests en scans op externe websites. De meeste zijn online beschikbaar en gratis. U kunt natuurlijk ook terecht bij bureaus die u ondersteunen bij het in kaart brengen van uw mvo-prestaties. Op dit moment bestaan er vele standaarden voor aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen mvo. Voor bedrijven en organisaties is het niet altijd eenvoudig om de bomen door het bos te zien en een goed geïnformeerde keuze te maken voor de standaard die bij hun doelstellingen past.
Samenwerkingsverbanden MVO Vlaanderen.
Netwerken en adviseurs. Over MVO Vlaanderen. Over onze organisatie. Deel een duurzaamheidsverslag. Deel uw verhaal. Registeren als adviseur of netwerk. Registreren als nieuwe organisatie. Uw bundel bevat 0 items. Praktijkvoorbeelden actieve tabblad. Netwerken en adviseurs. Voeg toe aan mijn bundel. Samen bereik je meer. Verandering bereikt een onderneming meestal niet alleen. Er ontstaan steeds meer mvo-coalities met vaak verrassende samenwerkingspartners. Concurrerende bedrijven en maatschappelijke organisaties worden daarbij kennispartners. Er zijn verschillende redenen om partnerschappen aan te gaan. Bedrijven en organisaties kunnen door samenwerking kosten besparen, de kwaliteit van hun productieketen verhogen of door kennis en expertise uit te wisselen tot innovatieve en duurzame oplossingen komen op uiteenlopende vlakken. De laatste jaren zijn er heel wat bedrijven die bijvoorbeeld samen in coöperaties stappen, een bedrijventerreinmanagement opzetten of de hoofden bij elkaar steken om duurzaamheidscriteria op te stellen voor hun sector.
MVO Vlaanderen.
Consultancy en andere diensten aan bedrijven. Evenementenbureaus, audiovisuele en filmsector. Horeca en toerisme. Overheid en openbare besturen. Vastgoed en facility diensten. Aan de slag. Wat is MVO. Starten met MVO. Netwerken en adviseurs. Over MVO Vlaanderen. Over onze organisatie. Deel een duurzaamheidsverslag. Deel uw verhaal. Registeren als adviseur of netwerk. Registreren als nieuwe organisatie. Uw bundel bevat 0 items. Scan uw onderneming op mvoscan.be. Subsidieoproep: MVO voor de KMO met de Sustatool. Nieuws van 16 juli 2018. Vlaanderen geeft subsidies aan intermediaire organisaties die hun leden ondersteunen om met de Sustatool te werken.
De tien meest maatschappelijk verantwoorde bedrijven MO.
Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen proberen een efficiënte bedrijfsvoering te combineren met maatschappelijk engagement. Dit engagement gaat verder dan donaties aan goede doelen, MVO bedrijven proberen dagelijks het evenwicht te bewaren tussen sociale, economische en ecologische overwegingen. Het hele idee stoelt op drie Ps: profit, people en planet.
3 redenen waarom bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het mag dan ook niet verbazen dat bedrijven die hiermee rekening houden daar een voordeel uit kunnen halen. Omgekeerd geldt hetzelfde: bedrijven dreigen klanten te verliezen wanneer ze het niet zo nauw nemen met verantwoord ondernemen of aan greenwashing doen. Een bekend recent voorbeeld is het dieselgate-schandaal van Volkswagen dat mee aan de basis lag voor het historisch verlies 17, miljard euro van de Duitse autofabrikant. Engagement met de werknemers. Onderzoek toont aan dat hoe beter werknemers zich voelen, hoe meer betrokken ze zich voelen en hoe productiever ze zijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft zo een directe invloed op de betrokkenheid van medewerkers. Het wordt een belangrijkere factor bij de beslissing om voor een bepaald bedrijf te kiezen. Bovendien zien bedrijven MVO ook als een goed middel om hun werknemers aan zich te blijven binden talent retention.
Aan de slag MVO Vlaanderen.
U wilt ook met MVO beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar? Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan. Starten met MVO. Of wie kan me helpen? Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken.: Vind adviseurs en netwerken. Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan. Op dit moment bestaan er vele standaarden voor aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen mvo. Voor bedrijven en organisaties is het niet altijd eenvoudig om de bomen door het bos te zien en een goed geïnformeerde keuze te maken voor de standaard die bij hun doelstellingen past.

Contacteer ons